Skip to main content

Welke soorten veranda’s zijn er?

Droomt u er al jaren van om uw woonruimte uit te breiden en wat meer leefruimte te creëren? Wilt u het hele jaar door van het buitenleven en uw tuin kunnen genieten? Een boek lezen in een luie stoel, of bijvoorbeeld uw schilderhobby uitoefenen zonder dat u aan het eind van de dag alles meteen weer moet opruimen? Dream Veranda maakt in dat opzicht uw dromen waar. Met onze veranda’s in diverse uitvoeringen, stijlen en kleuren vindt u gegarandeerd de ideale veranda die voldoet aan al uw wensen en die uitstekend bij uw woning past. Een veranda is sneller en voordeliger te plaatsen dan een traditionele aanbouw. Een bijkomend maar niet onbelangrijk voordeel is dat de waarde van uw woning vanwege de extra buitenruimte zal stijgen!
Er zal heel wat soorten en stijlen veranda’s, die niet alleen qua vormgeving en uitvoering verschillen maar ook een andere functie kunnen hebben, zoals:
 • Woonveranda;
 • Leefveranda;
 • Werkveranda;
 • Landelijke veranda;
 • Klassieke veranda;
 • Moderne veranda;
 • Open veranda;
 • Dichte veranda;
 • Aanbouwveranda;
 • Leefkeuken veranda;
 • Houten veranda;
 • Aluminium veranda.
Zo is een woonveranda, leefveranda, werkveranda of leefkeukenveranda een prima optie wanneer u uw woonkamer, keuken of living wilt uitbreiden en meer sfeer wilt creëren. Met bijvoorbeeld een eettafel, lekkere loungemeubelen of een kookeiland zal uw veranda al heel snel de meest favoriete plek van alle gezinsleden worden! En werkt u nog steeds gedeeltelijk thuis? Dan kunt u uw bureaumeubilair in uw veranda zetten, waardoor u het hele jaar door in een ontspannen sfeer uw werk kunt doen. Hoe heerlijk is dat?

Open of gesloten veranda

Met een open veranda kunt u tot ver in de herfst nog buiten vertoeven en genieten van de nazomerzon. Door het open karakter houdt u optimaal zicht naar alle kanten op uw tuin. Wilt u wat meer beschutting of schaduw, kies dan voor bovendak zonwering of onderdak zonwering, zijpanelen en/of panelen aan de voorkant. Panelen aan de zijkant en/of voorkant zijn mogelijk van veiligheidsglas of kunststof. Ook screens die u beschermen tegen laagstaande zon of wind, behoren tot de mogelijkheden.

Aluminium veranda

Een aluminium veranda heeft een dak en staanders van aluminium. Aluminium is een sterk maar toch licht materiaal. Het is duurzaam, weersbestendig en heeft daardoor een lange levensduur. Bovendien is het product aluminium volledig recyclebaar en daardoor milieuvriendelijk. En niet onbelangrijk: Aluminium is ook nog eens onderhoudsvriendelijk en dus heel gemakkelijk schoon te houden! Met een aluminium veranda op maat maakt u een uitstekende keuze en creëert u extra leef- en woonruimte, gedurende alle seizoenen. En aluminium veranda wordt standaard geleverd in één basiskleur, namelijk antraciet.

Houten veranda

Genieten van het buitenleven onder een luxe houten veranda? Onder een stoere houten veranda wilt u eigenlijk het liefste het hele jaar door vertoeven. Door het gebruikte materiaal is een houten veranda eigenlijk nóg meer een verlengstuk van uw woonhuis en u kunt er heerlijk loungen in de buitenlucht, met toch de nodige beschutting en comfort. U verlengt als het ware uw woonhuis richting tuin. De houten veranda wordt tegen het huis aan geplaatst, zodat u naar beschut buiten kunt lopen zonder het huis eigenlijk te verlaten. Uw tuinmeubilair en barbecue staan beschut en worden beschermd tegen weersinvloeden. U heeft de keuze uit een plat dak of een schuin dak en uw houten veranda kan uiteraard aangepast worden aan de stijl van uw woning; landelijk of in een strakke, moderne uitstraling. Het hout kan afgewerkt worden met beits, olie of u kunt het onbehandeld laten. Het hout is namelijk zodanig gedroogd dat weersomstandigheden geen schadelijke invloed meer kunnen hebben. Het hout kan dan gedurende de jaren prachtig verweren en als zodanig één worden met buiten. Kiest u bijvoorbeeld voor een behandeling met zwarte olie, dan krijgt u meteen een eigentijdse uitstraling.

Gratis offerte

Wanneer u bij Dream Veranda een offerte aanvraagt voor een veranda, glazen zij- of schuifwanden, een carport of terrasoverkapping, dan is dat helemaal vrijblijvend en het verplicht u tot niets. Heeft u wel bepaalde wensen, maar nog geen vastomlijnd idee wat het precies moet worden of welke materialen het meest geschikt zijn, dan komen we graag bij u aan huis om de situatie ter plekke te bekijken, uw wensen te bespreken en samen tot de gewenste oplossing te komen. Neem dus gerust contact op via het contactformulier op deze website of bel ons op en we maken snel een afspraak.